CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Mula Dengan Nama Allah...

SALAM....

JOM SANTAI....TENANGKAN MINDA..

JOM SANTAI....TENANGKAN MINDA..

SPA MINDA

Dengan rasa syukur dan sesuai dengan nama yang indah dan menenangkan datang ilham untuk menubuhkan 'Spa Minda' blog sebagai tempat santai minda bagi pembaca dan sahabat handai diluar sana boleh bertukar tukar pendapat dan buah fikiran yang boleh dimanafaatkan bersama. Semestinya Allah suka kepada keindahan dan kedamaian. Marilah kita mengindahkan 'Spa Minda' ini dengan tajuk tajuk seperti dibawah. Bak kata pepatah irama dan lagu tidak boleh dipisahkan, samalah juga keindahan dan kedamaian.

1. Ayat ayat indah dari Al Quraan dan Hadis dan kata nasihat sebagai santapan rohani.

2. Warna indah alam semulajadi, aroma dan irama alam yang boleh menenangkan jiwa dan perasaan.

3. Indah nya warna permata pada tubuh melambangkan kesihatan dan keceriaan.

4. Keunikan alat solek untuk mengindahkan wajah.

5. Corak yang menawan memukau pandangan untuk pakaian dan fesyen.

6. Indahnya bahasa ibunda dan bahasa puitis, pantun, seloka,sajak dan nyayian (tidak berunsurkan seksual).

7. Aroma aroma yang menyelerakan didapur bonda, respi orang lama dan baru.

8. Membentuk tubuh yang menawan dan minda yang cerdas dengan senaman dan bersukan.

Dengan terilhamnya tajuk tajuk diatas saya mengalu-ngalukan bakat yang terpendam yang selama ini hanya berlegar di minda sahaja.

Jadikan Blog 'Spa minda' sebagai jambatan ilmu yang boleh kita manafaatkan bersama sampai bila-bila. InsyaAllah ........Sekian, salam perkenalan dan bersantai minda.......

Wednesday, February 3, 2010

JANGAN KITA SALAHKAN ORANG LAIN KALAU DIRI LEBIH BERSALAH

Ingin menutup kesalahn sendiri yang bertimbun timbun, kita selalu menyalahkan orang lain untuk menutup kesalahan sendiri, sanggup menipu diri. Kadang-kadang terang-terang melaku kan kesahan tapi orang juga yang di salahkan. Tahukah cara begitu membuatkan kita melaku kan dua kesalahan dan sekali lagi kalau menyakiti hati orang lain... dah tiga kali buat salah... kalau dah namanya salah itu maka berdosa. Kenapa tidak mengaku dan bertaubat... kenapa ego, degil dan bongkak sangat. Jangan ingat ego tu boleh tolong jawab nanti bila disoal dalam kubur.

Kenapa kita mementingkan diri sendiri sehingga ada orang lain menderita bertahun-tahun... kejam nya mereka ini... ingat sepisis yang begini berhutang air mata dengan orang yang kalian nayekan... sadarlah...muhabahlah....diri redho apa ketentuan tuhan... ingatlah hidup ini tidak lama...... dan orang lain juga perlukan kebahagian.
JANGAN INGAT TUHAN TIDAK NAMPAK APA YANG KITA BUAT.

0 comments: