CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Mula Dengan Nama Allah...

SALAM....

JOM SANTAI....TENANGKAN MINDA..

JOM SANTAI....TENANGKAN MINDA..

SPA MINDA

Dengan rasa syukur dan sesuai dengan nama yang indah dan menenangkan datang ilham untuk menubuhkan 'Spa Minda' blog sebagai tempat santai minda bagi pembaca dan sahabat handai diluar sana boleh bertukar tukar pendapat dan buah fikiran yang boleh dimanafaatkan bersama. Semestinya Allah suka kepada keindahan dan kedamaian. Marilah kita mengindahkan 'Spa Minda' ini dengan tajuk tajuk seperti dibawah. Bak kata pepatah irama dan lagu tidak boleh dipisahkan, samalah juga keindahan dan kedamaian.

1. Ayat ayat indah dari Al Quraan dan Hadis dan kata nasihat sebagai santapan rohani.

2. Warna indah alam semulajadi, aroma dan irama alam yang boleh menenangkan jiwa dan perasaan.

3. Indah nya warna permata pada tubuh melambangkan kesihatan dan keceriaan.

4. Keunikan alat solek untuk mengindahkan wajah.

5. Corak yang menawan memukau pandangan untuk pakaian dan fesyen.

6. Indahnya bahasa ibunda dan bahasa puitis, pantun, seloka,sajak dan nyayian (tidak berunsurkan seksual).

7. Aroma aroma yang menyelerakan didapur bonda, respi orang lama dan baru.

8. Membentuk tubuh yang menawan dan minda yang cerdas dengan senaman dan bersukan.

Dengan terilhamnya tajuk tajuk diatas saya mengalu-ngalukan bakat yang terpendam yang selama ini hanya berlegar di minda sahaja.

Jadikan Blog 'Spa minda' sebagai jambatan ilmu yang boleh kita manafaatkan bersama sampai bila-bila. InsyaAllah ........Sekian, salam perkenalan dan bersantai minda.......

Wednesday, November 18, 2009

SPA MINDA MEMBUKA TIRAI SEMULA

Agak lama tidak menjenguk ke Spa Minda.... ada juga kakawan yang bertanya kenapa dah lama Spa Minda ini tertutup jendelanya...kadang-kadang ada masa kena tutup untuk sementara...memberi ruang untuk kawan-kawan menjeguk laman blog yang lain pula untuk bertukar rasa dan selera. Kadang kadang hasil idea yang di beri mungkin mengusik perasaan sesetengah kawan-kawan...jadi berdiam diri adalah lebih baik, sambil muhasabah diri.

Cuma saya berpesan pada diri saya sendiri, jangan lah kita nampak rumput dihalaman orang sahaja tapi di laman sendiri kita belum tahu subur ke tidaknya...jadikan dia tauladan dan pengajaran...cakap kampung nya jangan kita jaga tepi kain orang...lihat dulu tepi kain kita sendiri....masih utuh atau benang nya dah mula tercabut satu persatu... sedar-sedar diri kita... hidup kita bukan lama sangat di bumi Allah ini...apakah hendak kita persembahkan nanti di sana yang kekal abadi. Jangan kerana pulut santan binasa...kerana mulut di herit ke Neraka.

Jangan ikut resmi ayam...bertelur satu riuh sekampung, ikut lah resmi padi tunduknya makin berisi.. ikutlah resmi penyu di pantai... telur beratus tak pernah berbangga... Jangan kita ingat kita dah pandai...seiras tengok dah boleh meneka... ingat...ada orang yang lagi maha dan mahir memerhatikan terus ke hati kita...dan juga mendoakan kita kalau diri kita dalam rahmatNya.

Cuba kita tenung sedalam nya diri kita...adakah....

Dalam Kesakitan teruji KESABARAN,
Dalam Perjuangan teruji KEIKHLASAN,
Dalam Ukhwah teruji KETULUSAN,
Dalam Tawakal teruji KEYAKINAN,
HIDUP ini amat indah jika segalanya kerana ALLAH.......

0 comments: