CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Mula Dengan Nama Allah...

SALAM....

JOM SANTAI....TENANGKAN MINDA..

JOM SANTAI....TENANGKAN MINDA..

SPA MINDA

Dengan rasa syukur dan sesuai dengan nama yang indah dan menenangkan datang ilham untuk menubuhkan 'Spa Minda' blog sebagai tempat santai minda bagi pembaca dan sahabat handai diluar sana boleh bertukar tukar pendapat dan buah fikiran yang boleh dimanafaatkan bersama. Semestinya Allah suka kepada keindahan dan kedamaian. Marilah kita mengindahkan 'Spa Minda' ini dengan tajuk tajuk seperti dibawah. Bak kata pepatah irama dan lagu tidak boleh dipisahkan, samalah juga keindahan dan kedamaian.

1. Ayat ayat indah dari Al Quraan dan Hadis dan kata nasihat sebagai santapan rohani.

2. Warna indah alam semulajadi, aroma dan irama alam yang boleh menenangkan jiwa dan perasaan.

3. Indah nya warna permata pada tubuh melambangkan kesihatan dan keceriaan.

4. Keunikan alat solek untuk mengindahkan wajah.

5. Corak yang menawan memukau pandangan untuk pakaian dan fesyen.

6. Indahnya bahasa ibunda dan bahasa puitis, pantun, seloka,sajak dan nyayian (tidak berunsurkan seksual).

7. Aroma aroma yang menyelerakan didapur bonda, respi orang lama dan baru.

8. Membentuk tubuh yang menawan dan minda yang cerdas dengan senaman dan bersukan.

Dengan terilhamnya tajuk tajuk diatas saya mengalu-ngalukan bakat yang terpendam yang selama ini hanya berlegar di minda sahaja.

Jadikan Blog 'Spa minda' sebagai jambatan ilmu yang boleh kita manafaatkan bersama sampai bila-bila. InsyaAllah ........Sekian, salam perkenalan dan bersantai minda.......

Wednesday, October 28, 2009

HARI KELUARGA KOPERASI PROTON

Pada mulanya berat hati aku hendak menyertai... entah kenapa tak berapa ceria rasa hati aku... mungkin tak cukup korem... anak aku yang sulung Amal tak ikut serta...tapi setelah aku bercerita dengan ketiga-tiga anak ku yang lain.. akim, amrin dan alin.. mereka menunjukkan minat nak ikut serta..tiba-tiba hati berbunga semula...

Pada pukul 12.30 tenggah hari hari Sabtu lepas aku bertolak dari Shah Alam ke PD ke Hotel Glory Beach Resort bersama-sama dengan anak-anak ku. Oleh kerana check in pukul 2.30 petang sedang elok aku dan ana-anak ku sampai di situ. Bersyukur Akim yang bawa kereta, aku boleh rehat sedikit. Ramai kawan-kawan ku dan keluarga masing-masing berada di ruang tamu hotel untuk pendaftaran dan mengambil kunci bilik. Semasa aku membuat pendaftaran aku terjumpa En Yaakub juga membuat pendaftaran, rupanya ada seminar SNE di sana juga.... aku tidak tahu rupanya....Setelah membuat pendaftaran dan ambil kunci kami terus ke bilik dengan membawa beg-beg pakaian. Tiba-tiba sms dari hp aku berbunyi... lepas asar acara sukanika di pantai harap berada di sana.. terima kasih.. ajk memberi arahan... kami semua akur sebab ini adalah aktiviti berkumpulan.

Setelah rehat sebentar di bilik dan tukar pakaian aku dan anak-anak dan juga kekawan yang lain berkumpul di pantai, riuh rendah bunyi anak-anak bermain dan ada juga kumpulan lain di situ.. meriah jadi nya. Berbagai acara di adakan oleh pihak hotel, tak ketinggalan aku dan anak-anak ikut serta... yang best acara berpasangan aku dapat naib johan. Sukanika ini berlangsung sehingga pukul 7.00 ptg kami semua pun mula beredar meninggalkan pantai.. cantik warna pancaran matahari memukul air laut pantai PD waktu itu... dalam riuh rendah gelak tawa kawan-kawan dan anak-anak, sesekali hati aku pilu... banyak yang bersarang di benak ku....

Sekali lagi di ingatkan pukul 8.00 malam semua berada di perkarangan hotel untuk makan malam.... acara seterusnya penyampaian hadiah dan cabutan bertuah...lepas masing-masing menjamu selera tiba lah masa untuk penyampaian hadiah..sukanika petang tadi dan lagi sekali cabutan betuah mengembirakan aku... aku dapat jam tangan Samsung... cantik dan comel. Acara malam itu berakhir pukul 11.00 malam. Aku dan anak-anak beredar dari situ agak awal sebab dah keletihan..

Pagi Ahad adalah acara bebas sarapan dan bagi sesiapa nak mandi kolam dan sebagainya.. tapi aku dan anak-anak terus berehat sehingga check out pukul 12.30 tengahari. Begitu lah serba sedikit cerita hari keluarga koperasi... terima kasih pada petugas-tugas.. good job.

0 comments: