CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Mula Dengan Nama Allah...

SALAM....

JOM SANTAI....TENANGKAN MINDA..

JOM SANTAI....TENANGKAN MINDA..

SPA MINDA

Dengan rasa syukur dan sesuai dengan nama yang indah dan menenangkan datang ilham untuk menubuhkan 'Spa Minda' blog sebagai tempat santai minda bagi pembaca dan sahabat handai diluar sana boleh bertukar tukar pendapat dan buah fikiran yang boleh dimanafaatkan bersama. Semestinya Allah suka kepada keindahan dan kedamaian. Marilah kita mengindahkan 'Spa Minda' ini dengan tajuk tajuk seperti dibawah. Bak kata pepatah irama dan lagu tidak boleh dipisahkan, samalah juga keindahan dan kedamaian.

1. Ayat ayat indah dari Al Quraan dan Hadis dan kata nasihat sebagai santapan rohani.

2. Warna indah alam semulajadi, aroma dan irama alam yang boleh menenangkan jiwa dan perasaan.

3. Indah nya warna permata pada tubuh melambangkan kesihatan dan keceriaan.

4. Keunikan alat solek untuk mengindahkan wajah.

5. Corak yang menawan memukau pandangan untuk pakaian dan fesyen.

6. Indahnya bahasa ibunda dan bahasa puitis, pantun, seloka,sajak dan nyayian (tidak berunsurkan seksual).

7. Aroma aroma yang menyelerakan didapur bonda, respi orang lama dan baru.

8. Membentuk tubuh yang menawan dan minda yang cerdas dengan senaman dan bersukan.

Dengan terilhamnya tajuk tajuk diatas saya mengalu-ngalukan bakat yang terpendam yang selama ini hanya berlegar di minda sahaja.

Jadikan Blog 'Spa minda' sebagai jambatan ilmu yang boleh kita manafaatkan bersama sampai bila-bila. InsyaAllah ........Sekian, salam perkenalan dan bersantai minda.......

Tuesday, December 15, 2009

DUGAAN ALLAH BAGI YANG MAMPU MENERIMANYA

Dugaan yang Allah bagi adalah hanya untuk orang yang bertuah sahaja...kerena Allah tahu mereka ini mampu... Ya Allah aku redho dengan ujian mu...tapi aku mohon jangan lah terlalu lama....kerana aku takut keiklasan ku tidak mampu bertahan.

Ya Allah! semua yang ada pada ku adalah hak Mu..yang Kau pinjam kan untuk seketika... bila-bila masa sahaja boleh Kau ambil dan Kau pinjamkan kepada yang lainnya... mungkin sebagai pengajaran pada yang mahu berfikir. Siapa lah kita untuk menahannya. Jadikan cabaran yang Kau beri pada ku...boleh menambahkan takwa aku pada Mu ya Allah.

Ya Allah...tingkatkan kesabaran ku setinggi tingginya....kerana aku takut ada kesilapan lisan ku bila berbicara... aku tidak mahu menjatuhkan air muka sesiapa pun...sesungguhnya tidak termampu ku tanggung jatuhnya air muka ku di hadapan Mu...

Permudahkan segala urusan ku...hanya kerana Mu. Gerakkan hati ku agar merindui waktu-waktu solat Mu dan senantiasa menyegerakannya. Jadikan lah Ia adalah lebih utama dari sekalanya.
Amin...Wallahua'lam..

0 comments: