CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Mula Dengan Nama Allah...

SALAM....

JOM SANTAI....TENANGKAN MINDA..

JOM SANTAI....TENANGKAN MINDA..

SPA MINDA

Dengan rasa syukur dan sesuai dengan nama yang indah dan menenangkan datang ilham untuk menubuhkan 'Spa Minda' blog sebagai tempat santai minda bagi pembaca dan sahabat handai diluar sana boleh bertukar tukar pendapat dan buah fikiran yang boleh dimanafaatkan bersama. Semestinya Allah suka kepada keindahan dan kedamaian. Marilah kita mengindahkan 'Spa Minda' ini dengan tajuk tajuk seperti dibawah. Bak kata pepatah irama dan lagu tidak boleh dipisahkan, samalah juga keindahan dan kedamaian.

1. Ayat ayat indah dari Al Quraan dan Hadis dan kata nasihat sebagai santapan rohani.

2. Warna indah alam semulajadi, aroma dan irama alam yang boleh menenangkan jiwa dan perasaan.

3. Indah nya warna permata pada tubuh melambangkan kesihatan dan keceriaan.

4. Keunikan alat solek untuk mengindahkan wajah.

5. Corak yang menawan memukau pandangan untuk pakaian dan fesyen.

6. Indahnya bahasa ibunda dan bahasa puitis, pantun, seloka,sajak dan nyayian (tidak berunsurkan seksual).

7. Aroma aroma yang menyelerakan didapur bonda, respi orang lama dan baru.

8. Membentuk tubuh yang menawan dan minda yang cerdas dengan senaman dan bersukan.

Dengan terilhamnya tajuk tajuk diatas saya mengalu-ngalukan bakat yang terpendam yang selama ini hanya berlegar di minda sahaja.

Jadikan Blog 'Spa minda' sebagai jambatan ilmu yang boleh kita manafaatkan bersama sampai bila-bila. InsyaAllah ........Sekian, salam perkenalan dan bersantai minda.......

Thursday, August 13, 2009

BERITA PALING GEMBIRA BUAT MAMA HARI INI

Ana...aku kat sini...dengar suara kawan mama..Cik Ita..panggil mama.. sememangnya mama nak jumpa dia nak bagi contoh kueh makmur mama yang gelemor tu...maklum dah nak dekat bulan puasa...dan persediaan hari raya... sibuk lah kekawan nak membuat pesanan... macam biasa mama je yang menjual kueh ini...meriah kekawan membuat pesanan.


Tahniah Ana... anak u berjaya dalam kedua dua temuduga untuk mendapat Biasiswa Proton... dalam bepuluh-puluh orang yang memohon Amal adalah diantara 10 orang yang terpilih. Mama terdiam seketika..terkejut gembira.. Syukur Insyaalah sudah nampak sinar masa depan Amal. Selepas sembang sekejab dengan Ita mama pulang ke Opis mama semula..dan singgah di surau opis mama, menunaikan Solat Zohor dan Solat Sunat Syukur... mengalir air mata mama gembira...tercapai juga hajat Amal nak menjadi anak angkat Proton. Mama berbangga dengan Amal bukan dengan keputusan ini, malah dalam pelajaran juga. Semoga menjadi contoh pada adik-adik..sebagai anak yang sulung. Tahniah anak mama..


0 comments: